Γαύρος αχνιστός….steamed anchovy.





Υλικά: 500gr γάβρο, 3κ.σ. ελαιόλαδο , ρίγανη 1 τσιμπιά, χυμό από μισό λεμόνι, μαϊντανό 2κ.γ. , πιπέρι 1 τσιμπιά,  νερό μέχρι να σκεπαστούν τα ψάρια.

Ingredients: 500gr anchovies, 3 tbsp. olive oil , oregano 1 pinch, juice of half a lemon, parsley 2 tbsp. , pepper 1 pinch, water until the fish is covered.


Την προηγούμενη μέρα βάζω τα ψάρια σε ένα μπολ , ρίχνω αλάτι και τα αφήνω στο ψυγείο μέχρι την επόμενη μέρα. Την επόμενη μέρα τα ξεπλένω και ..

The previous day I put the fish in a bowl, sprinkled salt and leave it in the fridge until the next day. The next day I rinse them and ..

Σε ένα τηγάνι βάζω με την σειρά το γαύρο, ανοίγω τη φωτιά   ….. σε ένα μπολ βάζω  το λάδι , τη ρίγανη, λίγο μαϊντανό, λίγες σταγόνες λεμόνι, ανακατεύω καλά ,
In a pan I put the anchovies in order, I open the fire . In a bowl pοur oil , add oregano, 1 tbsp. parsley,a few drops lemon juice, and mix the ingredients,

προσθέτω το ντρέσινγκ  στο τηγάνι , και λίγο νερό ( μέχρι να καλύψω τα ψάρια) και  μόλις αρχίσει να βράζει το χαμηλώνω τη φωτιά και σκεπάζω , το αφήνω για 5 λεπτά μετά δοκιμάζω  αν θέλει να προσθέσω κάτι.

I add the dressing to the pan , and a little water until the fishes are coverd and as soon as it starts to boil I reduce the heat and cover, for 5 minutes then taste it … and if you need something add it.

Αν έχει πολύ ζουμί το βράζω στο 9 για 2 λεπτά χωρίς καπάκι , αν όχι σβήνω τη φωτιά προσθέτω το χυμό λεμονιού και το αφήνω.
Όταν σταματήσει να βράζει . .. σερβίρω στο πιάτο πασπαλίζω με μαϊντανό και καλή όρεξη.

Turn off the heat, add the lemon juice and leave it. When it is not hot . .. serve on the plate sprinkle with parsley and good appetite.

ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ. ENJOY

Leave a comment