Pork chops with smoked cheese…Χοιρινές μπριζόλες με καπνιστό τυρί.

Ιδανική συνταγή για Μεσογειακή Ελληνική διατροφή, και δίαιτα των μονάδων( σκέτες χωρίς συνοδευτικά είναι 3 μονέδες από το λάδι την μπριζόλα, και το τυρί Μετσόβου).

υλικά: Υλικά:2 χοιρινές μπριζόλες  ( κομμένες φάκελο) , τυρί καπνιστό μετσοβόνε, 2 σκελίδες σκόρδο, 1κγ. Θυμάρι η ρίγανη , ελαιόλαδο, άσπρο ξύδι, , πιπέρι ,σιρόπι αγαύης.

Ingredients: 2 pork chops (cut envelope), smoked metsovone cheese, 2 cloves garlic, 1kg. Thyme, oregano, olive oil, white vinegar, pepper, agave syrup.

έκοψα την μπριζόλα ώστε να σχηματιστεί μια τσέπη ( ένας φάκελος). Καλύτερα το άνοιγμα να είναι μικρό …. Έτσι δεν θα χυθεί πολύ τυρί .Αν δεν μπορείτε να κόψετε την μπριζόλα να πείτε τον κρεοπώλη σας να το κάνει.

I cut the steak to form a pocket (an envelope). It is better for the opening to be small…. This way not much cheese will be spilled. If you can not cut the steak tell your butcher to do it.

Μαρινάδα …3κ.σ. ελαιόλαδο , 1κ.γ. σιρόπι αγαύης, 1κ.γ.ξύδι άσπρο, λίγο ρίγανη.

Μαρινάρω τις μπριζόλες από το προηγούμενο βράδυ.

Marinade… 3 tbsp. olive oil, 1kg agave syrup, 1kg white vinegar, a little oregano. I marinate the steaks from the night before.

Για την γέμιση…. Σε ένα μπολ έβαλα 4κ.σ. ελαιόλαδο, ρίγανη,
Τυρί καπνιστό σε κυβάκια , σκόρδο ψιλοκομμένο, ανακατεύω καλά.

For the stuffing…. In a bowl I put 4 tbsp. olive oil, oregano, Diced smoked cheese, chopped garlic, mix well.

Προθερμαίνω τον φούρνο στους 200 βαθμούς κελσίου.
Έβαλα χαρτί ψησίματος στο ταψί , τοποθέτησα τις μπριζόλες μέσα , και αλατοπιπέροσα .Με ένα κουτάλι γέμισα την τρύπα με το τυρί Μετσόβου το λάδι το σκόρδο και την ρίγανη μετά έκλεισα το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, και πρόσθεσα ½ ποτήρι νερό.

Preheat the oven to 200 degrees Celsius. I put baking paper in the pan, placed the steaks inside, and seasoned with salt and pepper. With a spoon I filled the hole with the metsovo cheese, the oil, the garlic and the oregano, then I closed the opening with toothpicks, and added a glass of water.

Σερβίρω και ….καλή όρεξη. I serve and ENJOY .

Μου αρέσει να συνοδεύω αυτές τις μπριζόλες με πατάτες τηγανιτές, ή ρύζι.

I like to eat these steaks with french fries, or rice.

Leave a comment