Eggplants with feta and Cypriot pie….Μελιτζάνες με φέτα και κυπριακή πίτα

υλικά: μισή μελιτζάνα, 1 κυπριακή πίτα , 1 κομμάτι φέτα, ντοματίνια, κρεμμύδι, 1η2 σκελίδες σκόρδο, μαϊντανό , κόλιανδρο σε σκόνη , λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, κύμινο,

step 1 σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το λάδι, κόβω το κρεμμύδι σε φέτες και το σοτάρω μέχρι να μελώσει , μαζί με το θυμάρι, τον κόλιανδρο και το κύμινο.

step 2 ψιλοκόβω το σκόρδο, κόβω σε ροδέλες την μελιτζάνα αλατίζω για να μην μαυρίσουν, κόβω τα ντοματίνια στη μέση ( 8 ντοματίνια), και τα προσθέτω στο τηγάνι με τα κρεμμύδια, ανακατεύω για λίγο , αλατοπιπερώνω χαμηλώνω τη φωτιά . Ρίχνω 1 φλυτζάνι του ελληνικού καφέ νερό και κλείνω το καπάκι μέχρι να μαλακώσουν οι μελιτζάνες.

step 3 όταν οι μελιτζάνες μαλακώσουν λιώνω τη φέτα με τα χέρια σκεπάζω και το μαγειρεύω μέχρι να μαλακώσει, πασπαλίζω με τον μαϊντανό ανακατεύω και το βγάζω από την φωτιά

ψήνω την πίτα στην τοστιέρα μέχρι να πάρει χρώμα , την βάζω σε ένα πιάτο και βάζω το μείγμα από το τηγάνι.

σερβίρω με 1 ποτήρι λευκό κρασί.

ιδανικό για Μεσογειακή διατροφή , διαλειμματική νηστεία, και δίαιτα των μονάδων (3 μονάδες από το λάδι , τη φέτα, και την κυπριακή πίτα …. αν πιείτε κρασάκι είναι 4 μονάδες).

Leave a comment