Tuna pasta with bows and vegetables…τονομακαρονάδα με φιογκάκια και λαχανικά.

Σήμερα δεν ήξερα τι να μαγειρέψω…. δεν πήγα σούπερ μάρκετ και λαϊκή . Άνοιξα το ψυγείο και τα ντουλάπια και έκανα μια πεντανόστιμη συνταγή με ότι είχα.

3 μονάδες από το ελαιόλαδο, τα ζυμαρικά, και τον τόνο.

Υλικά: ζυμαρικά φιογκάκια, ντομάτα σε κύβους, πιπεριές πολύχρωμες ψιλοκομμένες σε φέτες, κρεμμύδι σε ψιλοκομμένες φέτες, τόνος σε νερό, μαϊντανός ψιλοκομμένος , ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι.

step 1 Σε ένα κατσαρολάκι βράζω αλατόνερο και βράζω τα ζυμαρικά, σε ένα τηγάνι ζεσταίνω το ελαιόλαδο και σοτάρω τα λαχανικά όλα μαζί.

step 2 όταν αλλάξουν χρώμα ρίχνω μερικές κουταλιές νερό από τα μακαρόνια που βράζουν , ανακατεύω και προσθέτω τις ντομάτες, αφήνω να μαγειρευτούν για μερικά λεπτά….3-4….. και προσθέτω τον τόνο, ανακατεύω καλά και

step 3 στραγγίζω τα ζυμαρικά τα προσθέτω στο τηγάνι μαζί με τον μαϊντανό, ανακατεύω καλά και σερβίρω.

Leave a comment